ENG  
 
 

O knjigah
Vsebina - I. del (knjiga)
    Naslovnica
    Kazalo
    Odlomek 1
    Odlomek 2
    Fotografije
Vsebina - II. del (knjiga)
    Naslovnica
    Kazalo
    Odlomek 1
    Odlomek 2
    Fotografije

Naročilo

Video predstavitev
···············································
Druga knjiga je še v prodaji!
···············································
Poseben popust:
cena posameznega dela 2. knjige je 29,00 25,00 EUR. ···············································I. del - Razsežnosti brezčasja in večnosti v kulturi Majev
leto izdaje: 2012
založba: Sventovid
vezava: mehka
št. strani: 368
dimenzije: 16,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-961-93417-0-4
cena: 29,00 25,00 EUR
···············································II. del - Zvočna alkimija, duh, duša in zavest starih Majev
leto izdaje: 2012
založba: Sventovid
vezava: mehka
št. strani: 456
dimenzije: 16,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-961-93417-1-1
cena: 29,00 25,00 EUR
···············································

   
   

 

 

2. knjiga (v dveh delih oz. knjigah)

Brezmejne pojoče vezi telesa in duha
mehiških Majev

I. del (knjiga) - RAZSEŽNOSTI BREZČASJA IN VEČNOSTI V KULTURI MAJEV

II. del (knjiga) - ZVOČNA ALKIMIJA, DUH, DUŠA IN ZAVEST STARIH MAJEV


I. del
RAZSEŽNOSTI BREZČASJA IN VEČNOSTI V KULTURI MAJEV


Majevska kultura je morda ena najzanimivejših in najbolj skrivnostnih civilizacij, ki so kdaj bivale na Zemlji, a so se pogreznile v temo pozabe. Zato stari Maji še danes burijo duhove sodobnikov. Njihova davna modrost, zavita v skrivnostno simboliko, razkriva izjemno veličino duha, ki nas še vedno navdihuje in nam kaže pot v širšo zavest novega tisočletja. Mirit kot glasbenica, znanstvenica in zvočna terapevtka – medij za kozmično življenjsko energijo ter vodnica na različne ravni zavesti poskuša odstreti zaveso z majevskega življenjskega prizorišča predvsem skozi okno zvoka in brezmejne zavesti.

Starodavna zavest Majev vse bolj postaja zavest novega časa ali nove Zemlje, predvsem pa boljšega in zavestnejšega življenja. Vrednote, ki se sicer nenehno spreminjajo, se znova spogledujejo z modrostjo davne preteklosti. Preteklost osmišlja in poživlja prihodnost. Poraja se nov človek – radostnejši in manj duhovno siromašen. Iz njegovega ozaveščenega duha ali misli pa vznika z mirom in blagostanjem obdarjena trenutnost. Majevska učenost z brezmejnimi širjavami zavedanja tudi zvok in glasbo postavlja v drugačne okvire - na oltar posvečenega in svetega. Ko razumemo preteklost, odpremo portal v razumevanje sedanjosti in se odpravimo novim možnostim naproti, medtem pa spotoma odkrijemo še nešteto čudovitih zatajenih ali prikritih sposobnosti, ki bivajo v nas. Odkriti jih, je naš življenjski namen in naša vrojena pravica, smisel bivanja. Majevski posvečenci so poznali zgodovino zemeljske evolucije in evolucijo človekovega duhovnega razvoja. Maji, ki veljajo za gospodarje časa, pa tudi brezčasja, so bili zagotovo veliki poznavalci nevidnih in neslišnih kozmičnih sil (frekvenčno-zvočnih valovanj), ki stalno ustvarjajo v vesolju in so oblikotvorne. Nenehno napajajo tudi Zemljo in življenje na njej.

Knjiga o materialni in duhovni kulturi Majev je zaradi obsežnosti razdeljena na dva dela, čeprav je vsebinsko nedeljiva in tvori celoto, poglavja pa se medsebojno dopolnjujejo. Avtorica v prvem delu iz duhovnega zornega kota razloži genezo in sveto knjigo Popol Vuh. Bralcu odstira način vzpenjanja po devetdimenzionalni osi zavesti (po ljudsko) skozi snovni in nesnovni svet in 9 ravni celovitega in popolnega. Opisuje starodavna majevska obredja, na primer klicanje dežja, posvetitev na vrhu svetega drevesa v obredjih ognja, simboliko svete kače in svetega drevesa ali osi zavesti, pomen svetih krajev in svetišč ter magijo Sonca, Zemlje, planetov in zvezd, svečeniško igro z žogo, moč miselno-energijskih odtisov v etrskem polju in telesnih celicah, simboliko krvi, predvsem pa revolucijo osrediščene zavesti ali enovitosti ter pot do Nemega znanja Univerzuma. Plezanje po piramidi je simbol vzpenjanja po duhovnih ravneh ali osi zavesti. Tovrstno potovanje na vrh ali v Tišino je cilj starodavnih duhovnih bojevnikov in namen življenjskega iskanja. Toga stara logika se mora namreč umakniti dostojanstvu povezanosti z vsemi ravnmi resničnosti, pa tudi z vsemi pojavnimi oblikami ali bitji. Filozofijo uglaševanja uma, duše in srca so pred tisočletji zavestno živeli tudi stari Maji. Svetost in oblike starodavnih obrednih krajev (tudi majevskih svetišč in piramid) izpričujejo večni Logos in nesmrtnost duhovnih sporočil ter omogočajo uglaševanje s sveto kačo neslišnih energijskih in zvočnih valovanj. Starodavni Maji, pa tudi modreci drugih kultur in civilizacij, so vztrajno poskušali presegati zamejitve časa in prostora ter tako doseči izjemne sposobnosti galaktičnega metačloveka ali popolnega in prebujenega bitja, ki se je vrnilo v svoje izhodišče in Središče.


II. del
ZVOČNA ALKIMIJA, DUH, DUŠA IN ZAVEST STARIH MAJEV


To je knjiga o davno pozabljeni modrosti starih Majev in naših planetarnih prednikov. Njihovo izjemno znanje je za sodobnike še vedno velika neznanka, njihove sposobnosti in moči pa uganka. Zato knjiga poskuša odstirati drugačne poglede na duhovno izročilo Majev in rabo zvoka. Mirit kot glasbenica, duhovna učiteljica, znanstvenica in medij za neslišno kozmično (zvočno) valovanje poskuša skozi okno zvoka, brezčasnih duhovnih zakonitosti in brezmejne zavesti odstreti zaveso z majevske življenjske filozofije in na videz nedoumljivih počel njihove kulture.

Majevsko kulturo avtorica postavlja na povsem drugačne temelje, saj nanjo zre z višjih ravni zavesti ter se tako na svoj način približuje bistvu in počelu majevske zvočne in svečeniške prakse, s katero so modri Maji pred tisočletji ustvarjali svojo resničnost in uravnovešali življenje na Zemlji, muzicirali ali zdravili. Bit majevske modrosti je tudi dragocen kažipot celotnemu človeštvu. Njihova kozmična ali galaktična zavest je postala zopet zanimiva in vabljiva v današnji duhovni izpraznjenosti sodobnega sveta in preračunljivega trgovanja z resnico. Duhovne resnice so na srečo občečloveške. Nauki vseh tradicij, ki so prežete z večno Resnico, pa so brezčasni. So zrcalo in odmev globokega življenjskega izkustva neštetih rodov, ki so tisočletja gradili skrbno varovano in spoštovano sveto znanje. Varuhi modrosti so bili vedno široko ozaveščeni posamezniki – svečeniki, zdravilci, duhovni učitelji, umetniki in glasbeniki. Glasbeniki - svečeniki - terapevti, duhovni učitelji in preroki hkrati so znali moči kozmičnih ritmov in dihanje vesolja v ritmih življenja uporabiti sebi in drugim v prid. Zvok je bil zanje bistven. Veljal je za najpomembnejše kirurško orodje, najimenitnejše orodje starodavnih svečenikov umetnikov in popotnikov skozi dimenzije časa, prostora, brezčasja in večnosti.

V tej knjigi avtorica popisuje obredno iniciacijsko potovanje Pradavnih v mnogorazsežnostno ali po ljudsko devetdimenzionalno kozmično zavest, v Prapočelo Kreacije – v Troedinost kozmičnega, duhovnega in fizičnega. Dojemanje krožnega toka življenja in smrti pa je ključnega pomena za razumevanje starih kultur.

Knjiga o materialni in duhovni kulturi Majev je zaradi obsežnosti razdeljena na dva dela, čeprav je vsebinsko nedeljiva in tvori celoto, poglavja pa se medsebojno dopolnjujejo. V tej knjigi avtorica pojasnjuje svečeniške in astronomske šole glasbe, vlogo zvoka in tišine, moč kristalnih lobanj in načine uglaševanja z vsemi ravnmi bivanja in obstoja, preobražajoče načine vstopanja v novo, predvsem pa revolucijo osrediščene zavesti ali enovitosti ter pot do Nemega znanja Univerzuma. Vse to pisateljica in duhovna bojevnica razgalja skozi zvočne oktave ali pojoče vezi – kode nesmrtnosti, ki zazvenijo, ko se um utiša. Uspešno potovanje skozi dimenzije zavesti pa je cilj starodavnih duhovnih bojevnikov in namen življenjskega iskanja. Toga stara logika se mora namreč umakniti dostojanstvu povezanosti z vsemi ravnmi resničnosti, pa tudi z vsemi pojavnimi oblikami ali bitji. Tovrstno filozofijo uglaševanja uma, duše in srca so pozorno živeli tudi stari Maji, o čemer priča njihova kultura. Avtorica v tej 2. knjigi poskuša razkriti davne Misterije majevskih in planetarnih prednikov tako v razkrivanju simbolike življenja in smrti kot tudi v magiji ljubezni, ki je lepilo univerzalnega in zemeljskega. Starodavni Maji, pa tudi modreci drugih kultur in civilizacij, so vztrajno poskušali tudi presegati zamejitve časa in prostora ter tako doseči izjemne sposobnosti galaktičnega metačloveka, popolnega ali prebujenega bitja, ki se je vrnilo v svoje izhodišče in Središče. Osrediščeni si namreč lahko povrne izgubljene ali še neodkrite moči in sposobnosti ter uresniči osebne in planetarne sanje.